miercuri, 3 februarie 2016

Lumea noastra e desenata in creioane colorate:)

...Da este piesa mea preferata, o ador pe Feli Donose si m am gandit ca ar fi un titlu potivit pentru postarea despre...cartile de colorat pentru adulti.

Am 5 carti de colorat ,la noi au aparut la editura Litera si Corint.

Editura Litera aduce și în România celebrele cărți de colorat pentru adulți, cu ilustrații de Johanna Basford, traduse în 14 limbi și vândute în peste trei milioane de exemplare. Grădina secretă și Pădurea fermecată sunt o invitație convingătoare la creativitate și relaxare, înfățișând lumi fantastice, create minuțios de ilustratoarea scoțiană și gata să fie aduse la viață prin intermediul culorilor.
Grădina secretă conține ilustrații împodobite cu minunate detalii în tuș, care ascund tot felul de mici creaturi, nerăbdătoare să fie descoperite.
Călătoria prin Pădurea fermecată conduce spre castelul din inima acesteia, unde se află comoara.
Pe lângă desenele de colorat și de înfrumusețat, pe drum apar animale și obiecte magice, printre acestea numărându-se și nouă simboluri speciale.
Ideea acestor cărți i-a venit Johannei Basford după ce multe persoane i-au spus că atunci când îi văd ilustrațiile vor să le coloreze. Tânăra artistă s-a hotărât să realizeze aceste cărți de colorat nu pentru copii, ci pentru adulți, declanșând astfel un nou trend. Fiecare desen este realizat manual, folosind doar cu stiloul și cerneala, într-un stil deosebit, care ascunde foarte multe detalii.

La scurt timp după apariția cărților pe piață, Johanna a început să primească mii de fotografii cu pagini colorate din carte. Fiecare desen era unic. Pe site-ul său, Johanna a făcut o galerie cu aceste fotografii, creând astfel o comunitate online.
Cum a ajuns coloratul să devină un fenomen în rândul adulților? Pentru că este o activitate captivantă, care trezește nostalgii, o activitate manuală, creativă, care induce o stare de liniște, combate stresul și oprește șirul gândurilor legate de frământările cotidiene.
Pe elefant.ro puteti gasi in editie limitata si o agenda de colorat:

Ador aceasta agenda, de fapt m am apucat de colorat usor usor, pe fiecare pagina am gasit un simbol/mic desen pe care l am colorat.
Cate o astfel de agenda va primi fiecare din cele 4 cititoare-castigatoare a concursului de martisor, stay tuned!


Taramul viselor este populat cu o multime de animale si plante rasarite din imaginatia si talentul ilustratoarei Millie Marotta, cea supranumita de ziarele britanice „regina cartilor de colorat pentru adulti”. Millie a crescut intr-o ferma micuta din vestul Tarii Galilor si, acolo, a devenit obsedata de universul necuvantatoarelor, flora si fauna fiind sursele de inspiratie pentru toate ilustratiile ei. Acum ai ocazia sa personalizezi ilustratiile ei astfel incat sa se potriveasca propriilor tale vise – ai nevoie doar de cateva creioane colorate si de un pic de imaginatie pentru a insufla viata acestor creaturi minunate: exprima-ti creativitatea si scapa de stres creand o casa acvatica pentru un gratios monstru marin sau adaugand detalii fine carabusului stralucitor.
Nu exista reguli, nu exista limite, asa ca da frau liber imaginatiei tale si bucura-te de beneficiile terapiei prin arta!
Ce  mi place la aceste carti anti stress, imi ocupa timpul, efectiv ma simt mai linistita,mai binedispusa si NU trebuie sa uitam sa fim copii.
A ti incercat vreo carte de colorat pentru adulti?
Va place?



10 comentarii:

  1. Sincer nu ...inca nu m-am intalnit cu acest concept. :) dar daca e anti-stress ...spun un mare DA .:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am auzit de ele..dar n am incercat! Ce frumooos! Minunat!!! Niciodata sa nu uitam sa fim copii.
    Big hugs, beautiful soul ❤

    RăspundețiȘtergere
  3. Le-am vazut si eu la carturesti si mi se par chiar interesante, cred o sa imi iau una pana la urma ;) pupici si desenat placut.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mamaaa, eu colectionez agende, sper din tot sufletul sa am noroc la concursul tau si sa castig o astfel de minunatie! :D
    N-am mai colorat de mult timp, mi-ar placea sa incep iar. Cu ceva timp un urma desenam rochii de seara si-mi placea tare mult sa le colorez. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Mamaaa, eu colectionez agende, sper din tot sufletul sa am noroc la concursul tau si sa castig o astfel de minunatie! :D
    N-am mai colorat de mult timp, mi-ar placea sa incep iar. Cu ceva timp un urma desenam rochii de seara si-mi placea tare mult sa le colorez. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Prima oara am vazut saptamanile trecute la o colega o astfel de carte de colorat, cea cu Padurea fermecata parca, si mi s-a parut superba. Apoi le-am observat pe toate intamplator intr-o librarie. Mi se par tare ingenioase si cred ca te ajuta sa te relaxezi si sa te deconectezi putin de la orice se intampla in jur. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, le am vazut si ma tot gandesc sa mi achizitionez una. Sunt convinsa ca va functiona si ma destresa. Am mare nevoie!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce îmi place piesa, e atât de talentata Feli :)
    interesant concept, am auzit de el, dar încă nu am achiziționat o carte de colorat pentru adulți.

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna! am revenit cu o veste: mi am luat carte de colorat! :) ura! si am inceput deja terapia. Ma pot lauda cu jumatate de plansa colorata si cu un nivel scazut al stresului. Voi ajunge dependenta de ea: abia astept sa ajung acasa, sa ma apuc de colorat :) Ma gandesc sa i cumpar si mamei una, de Martisor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Si eu o ador pe Feli ❤ Nu stiam pana acum de existenta carticelelor.

    RăspundețiȘtergere